Обама: Свободните народи са заедно срещу руската агресия

Последна промяна на 04 юни 2014 в 20:55 7092 31

Барак Обама.
Барак Обама.

Никога няма да приемем окупацията на Крим от Русия, нито погазения суверенитет на Украйна. Нашите свободни народи ще останат обединени, а всяка нова руска провокация ще означава силно изолиране и нови разходи за Москва.

Това заяви днес Барак Обама след срещата му с новия президент на Украйна Петро Порошенко във Варшава.

Американският президент и Порошенко се срещнаха в полската столица, където се отбелязва 25-та годишнина от демократичните промени в Централна и Източна Европа.

Обама заяви още, че САЩ са „напълно решени да подкрепят украинския народ не само през следващите дни, но и през идните години“.

Той призова света да подкрепи търсещите свобода, правейки аналогия между случващото се в Украйна и първите демократични избори в Полша през 1989 г., които окачестви като „поразяваща победа за свободата“.

Обама увери в речта си, че свободният свят е твърдо против руските „тъмни маневри“ в Украйна.

Не бива да се позволява на по-големите нации да гнетят по-малките или пък да налагат волята си с дулото на оръжието или с маскирани мъже, които превземат държавни сгради, продължи президентът.

Обама заяви и подкрепата на САЩ към други държави от Източна Европа:

„Полша никога няма да е сама. Естония никога няма да е сама. Латвия не ще е сама. Литва няма да остане сама и Румъния никога няма да е сама. Това не са само думи. Това е ненарушим ангажимент, подкрепен от най-силния алианс в света и от въоръжените сили на САЩ - най-мощната армия в историята", увери той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.06 2014 в 16:11

А БЕ ,ЦЪРЕН ПАЛЬОШ !
ТИ чети история , белите книжки разказват ,как в 1856г Ингилизите и Френците , и Швабите воюват с Русия в Крим , обсаждат СЕВАСТОПОЛ 1 ГОДИНА , ТОВА Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ ,МАЙМУНКЕ , ако не знаеш,а не да пръскаш отровни лиги !

05.06 2014 в 16:36

Обама, заслепени човече, Бог няма да ви прости посегателството срещу Христовия, руския народ, защото това е посегателство срещу духовното бъдеще на човечеството! Бог е дал свобода на всеки човек (прочети началото на Конституцията на САЩ). Свобода означава да се ръководиш съзнателно от самия себе си, а не да те ръководят обсебилите те егоистични паднали духове. Вашата свобода (на народите на САЩ и Европейската общност) пет пари не струва! Поради липсата на Христовите сили на любовта в душите ви (вследствие на което в действителност не обичате нито Бога, нито ближния като себе си), вие сте „по-свободни“ от другите хора единствено в това да им пречите да са свободни на своята собствена земя. Така узурпирате Божето право, и конкретно, в нарушение на Божия закон, си присвоявате правото да посягате върху чуждата свободна воля. Горко ви, роби на обсебилия ви сатана!
САЩ… „са напълно решени да подкрепят украинския народ не само през следващите дни, но и през идните години“. Това означава, че вие ще подкрепяте украинците от Западна Украйна да държат в робство (т.е. насила, против собствената им воля!) на собствената им земя руснаците от Източна Украйна. Такава е вашата „свобода“! Подкрепяйки съществуването на изкуствена държава, философствайки и шикалкавейки с абстракцията „единна държава“, загърбвайки реалностите „народ“ и собствена „земя“, вие служите единствено на егоистичните си цели! Но егоизмът е разрушителна сила, за разлика от любовта, която е съзидателната сила във Вселената. Сатаната, антихристът, тотално ви е обсебил, той е вашето съзнание и ръководителят в душите ви. Вие се гаврите не само с руснаците в Източна Украйна, а с цялото човечество. По всичко личи, че вашите окултисти са от Черната ложа и нито притежават способността да ви насочат по правилния, Христовия духовен път, нито могат да ви обрисуват катастрофалната картина, която с тяхна благословия възнамерявате да рисувате. Поради вашето скудоумно съзнание е невъзможно да схванете, че обсебилият ви сатана, антихристът, изобщо не го е грижа нито за самите вас, нито за човечеството. Сатанинските власт, егоизъм, гордост, материализъм, сребролюбие, омраза и висши технологии са вашето заслепление! За голямо съжаление, вие не можете да проумеете това. По постъпките ви се вижда, че отричате, и следователно не познавате, духовните закони на еволюцията! Да се ръководиш от любовта означава винаги да побеждаваш, да се ръководиш от егоизма означава винаги да губиш! Никои не могат да спечелят война срещу Бога, нашия Създател, дори и да са обсебени от сатаната! Божието наказание ще бъде лишаване от територии на народите ви! Тъй като в своите въплъщения всеки човек последователно преминава през физическо тяло от всички народи, вие ‒ поради своята сатанинска наглост, безотговорност и тъпота ‒ ще причините грамадни страдания не само на самите себе си, но и на цялото човечество. От момента на произнасяне от теб на горецитираните в кавички думи, започва отчитането на периода на Апокалипсиса.

05.06 2014 в 11:23

"Нашите свободни народи ще останат обединени ..."
Точно са му го написали "Нашите", т.е. народите на САЩ ;)

05.06 2014 в 10:17

Лустраторе, за щастие не те познавам но ако тия простотии, които ги ръсиш тук не са просто начин да се правиш на интересен, то тогава наистина трябва да се замислиш за нпкои въпроси ....

05.06 2014 в 07:55

//Не ви познавам и двамата но определено си личи ,че единия явно борави с факти а другия се опитва да казва на другите какви са и какво да правят.//

Аз пък ви познавам и двамата -> долнопробни блядски тролове.

С какви факти да боравиш с долнопробни уруспии които се продават за жълти стотинки, дори проститутки не могат да се нарекат -> на такива само да им покажеш един долар, ще го налапат с макарите!!!

05.06 2014 в 03:40

Разбрахме! Радвайте се, другари комунисти.
Нали това искахте? Здравей,СССР.

05.06 2014 в 00:56

американския циганин се прави на ударен за техните 5 000 000 000 дорала подкупи и разпалване на нац. вражда !
КРАДЕЦА ВИКА - " ДРЪЖТЕ МЕ , ЧЕ НЕ СЪМ У РЕД "

04.06 2014 в 23:51

тука ...хем сме "заедно" , ама хем не сме "срещу".
кратуня така ни научи - хем сме срешу русия и хем ама ще строим южен поток.
хем кратуня бил "десен", и хем си пие кафето с гоце в правец при валентин златев.

04.06 2014 в 23:30

Не мина ли вече времето на глупостите?! Този Обама май жалее за минали времена. Само някъде да видят въгленче и веднага го раздухват до пожар. Не съм фенка на руската политика, но Обама вече е смешен

04.06 2014 в 23:24

В природата няма такова понятие "славяни" . измислено е в края на 18-ти век от руснаците.
Никога никъде в историческите летописи и хроники няма понятие "славяни".
Без да защитавам обама, факт е че Путя води калсическа гражданска война в Украйна, съчетана с абсолютно нелегални диверсиционни методи, разбира се, официално непризнати от Русия.
Но когато виждаш пушек, логично е да има и подкладен огън.
Доста майсторлък се иска за да настървиш два братски народа един срещу друг . Путя успя.