Падна покривът на Чернобил

Последна промяна на 13 февруари 2013 в 09:25 1508 4

Част от покрива на четвърти блок на Чернобилската атомна централа се е срутил, съобщи ИТАР-ТАСС. Поражения има и по бетонната плоча на машинната зала на същия енерго блок, който предизвика голямата авария през 1986 г.

От централата уверяват, че няма опасност от изтичане на радиация. "Не са нарушени условията за безопасна експлоатация на обекта "Укритие" (т.нар. саркофаг, който запечатва неработещите вече мощности - б.р.). Радиационната обстановка на промишлената площадка е нормална. Никой не пострада", съобщават от администрацията на АЕЦ-а. Оттам коментират още, че ситуацията дори не може да се третира като аварийна.

Според ИТАР-ТАСС инцидентът е станал под тежестта на снега. Срутването било на площ от около 600 кв. м. 

 

 

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2013 в 13:25

До колкото съм чел, изобщо не става дума на смесване с водка. Било е много по-опасно смесване - с политическа идеология и поставяне на партийна вярност и сляпост над Нейно Величество Природата в частта ядрена физика. По това време шеф на централата е бил човек със специалност топлоенергетика, а решенията се взимаха от партийни комитети, а не от експертни съвети. За пореден път се оказа, че партийните повели не могат да стоят по-високо от природата.
В наши дни друго ме притеснява - запознаването с професионалните характеристики на сегашното ръководство на АЕЦ КОЗЛОДУЙ показва, че от всички само един е ядрен енергетик, а останалите по квалификация са по-близо до келнери, отколкото до какъвто и да било модел енергетици. Видяхме в с. Бисер професионализма на "експертното" ръководство на Язовири и каскади, видяхме "експертите" на Фонд за научни изследвания и се моля ръководството на АЕЦ-ца да падне преди него.

13.02 2013 в 10:50

Не знам защо продължават да наричат авария най-голямята досега КАТАСТРОФА в историята на атомната енергетика.

13.02 2013 в 10:44

Вако, я да мълчиш. Стига си говорил глупости. Първо вземи прочети малко за Чернобил, неговата история и къде изобщо се е случило това, после говори. Пропадняци били.. личи кой е пропадняк от изказването ти. Малко уважение към загиналите нямаш ли? Става въпрос за огромен брой хора! Запознат ли си изобщо с аварията?

13.02 2013 в 10:15

Тоя Чернобил е като голям цирей за руснаците.Мине не мине и нещо там се спуква и започва да тече гной.
Така става когато омешаш водката с атома.Пияници и пропадняци са тия за нищо не стават.