Писатели-фантасти ще помагат на френската армия с модели на воина на бъдещето

Последна промяна на 20 юли 2019 в 23:12 1554 0

Летящ войник, Париж

Снимка news.bnt.bg

Министерството на въоръжените сили на Франция ще създаде специални работни групи, съставени от писатели-фантасти. Предполага се, че тяхната фантазия ще позволи да се моделират отговорите на разрушителните заплахи в бъдещето. По-рано към таланта на писателите-фантасти се обърна и министерството на отбраната на САЩ.

Френската Агенция за иновации в отбраната ще създаде специално подразделение за анализи на заплахите на бъдещето, съобщи Le Monde. То ще се нарича Red Team, а в състава му ще влязат писателите-футуристи. Задачата на фантастите ще се състои в разглеждането на разрушителните сценарии в бъдещето, т.е. на опасностите, с които военните инженери още не са се сблъсквали и борбата с които далеч надскача рамките на техните възможности.
Предполага се, че фантазията на писателите ще позволи да се моделират ситуации, които самото министерство не е в състояние да предскаже. Например, сред задачите на „червения тим“ ще бъде анализ на последствията от използването на изкуствения интелект.

Проектите на футуристите ще бъдат строго конфиденциални, както и съставът на Red Team. Министерството подчертава нуждата от секретност, тъй като отчита чувствителността на информацията и необходимостта от защита от потенциални противници. Според плановете му, писателите ще си взаимодействат тясно и ще обменят идеи.

Идеята за въвличането на футуристите в работата на военното министерство е на директора на Агенцията за иновации в отбраната Еманюел Шива. Той казва, че в момента агенцията вече установява контакти с писателите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !