Подслушани заплахи от лидера на "Ал Кайда" вкарали САЩ в паника

Последна промяна на 06 август 2013 в 09:21 1741 1

Айман аз Зауахири, Снимка: DW
Айман аз Зауахири, Снимка: DW

Таен разговор между лидера на „Ал Кайда“ Айман аз Зауахири и ръководителя на терористичната групировка в Йемен е причина за засилените мерки за сигурност, които САЩ предприе през последните дни.

Информацията бе оповестена от добре осведомени източници на Associated Press, които са пожелали анонимност.

Според тях разговорът между лидера Зауахири и местният тартор Насир ал Вухайши е засечен преди няколко седмици. Първоначално той е касаел само удари над американски обекти в Йемен. По-късно обаче двамата екстремисти обсъдили възможности за атаки на американски посолства в целия свят.

По тази причина правителството на САЩ е решило да предприеме мерки, за да защити населението.

Вчера Йеменското правителство обяви най-висока степен на бдителност, като затегна режима в правителствените учреждения и по граничните зони.

Заради очаквани терористични атаки към САЩ в понеделник редица летища въведоха засилен контрол върху пътниците и багажите на полетите, пътуващи за САЩ.

Сред тях са едно от най-големите летища в Европа – „Хийтроу“ в Лондон, както и международното летище на Сан Франциско.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2013 в 09:43

Веднага да се поставят 2 милиарда камери, да се нарушат човешките права поне на 5 милиарда жители на земята, да се обяви война на поне две про-мюсюлмански държави и да се изхарчат няколко трилиона за оръжия! Да се възобнови подслушването и тайните нелегални арести в стил отвличания .. чакай те това нито руснаците нито хамериканците са го спирали ...

Така, сега вече се чувствам по сигурно ... тая война терористите отдавна е спечелиха, като гледам България следващата жертва на "страха". А правителствата с нескрито удоволствие жертват основни човешки свободи за наше собствено добро ;)