Полска военна полиция нахлу в център на НАТО във Варшава

Последна промяна на 19 декември 2015 в 06:21 7663 4

Център

Снимка Архив

За да сменят шефа на контраразизнавателния център на НАТО във Варшава, полските власти използваха военна полиция.

Военната полиция на Полша нахлу в контраразузнавателен център на НАТО във Варшава, съобщи „Фокус”, цитирайки британския в. „Гардиън”. Това е част от действията на новото правителство на десницата, които имат за цел да укрепят хватката й върху властта.

Рейдът е извършен в 1,30 сутринта в петък във временните офиси на натовския център Excellence. Според полския вестник „Газета виборча”, някои съветници на министъра на отбраната Антони Мачиеревич, придружени от военна полиция, са влезли в сградата, като са използвали дубликат на ключа.

Нощният екип в центъра, е повикал директора, полк. Крищоф Душа, на когото обаче са попречили да влезе. Според говорител на полското МО, Душа не се е подчинил на заповед да освободи поста си.

Всяка подобна промяна в ръководството по принцип е въпрос на консултации с НАТО и с правителството на Словакия, което е партньор в центъра. Но техни представителите отричат да е имало такива консултации.

Бившият полски министър на отбраната Томаш Симоняк каза пред репортери: „Нищо подобно не се е случвало в историята на НАТО, страна-членка да нападне обект на алианса“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.12 2015 в 17:30

Според Deutsche-Wirtschafts-Nachrichten, поляците обявяват въпросния в ШПИОНАЖ в полза на САЩ! ;)

20.12 2015 в 11:32

Драги поляци, добре дошли в евразийския съюз.А малко по късно в руската федерация. Честито, полски идиоти.

20.12 2015 в 08:58

"Всяка подобна промяна в ръководството по принцип е въпрос на консултации с НАТО и с правителството на Словакия, което е партньор в центъра. Но техни представителите отричат да е имало такива консултации." Какво ще рече консултации с НАТО? Съветване? съветът не е крайно решение все пак, нали.
"Бившият полски министър на отбраната Томаш Симоняк каза пред репортери: „Нищо подобно не се е случвало в историята на НАТО, страна-членка да нападне обект на алианса“."
Тук се сещам за обсъжданата напоследък Турция и как си взема половин остров Крит, докато и двете страни са в НАТО.

19.12 2015 в 20:27

Поляците престанаха да лижат еврогейско-педероатантически задници и изведнъж станаха "лоши".

Току виж пановете започнали и да водят САМОСТОЯТЕЛНА политика в полза на своите НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ, а не да прислугват на ФАЩ и компания.

Може ли така бе? Защо СОРОСПИИТЕ още не са направили във Варшава евроатлантически-педерастичен МАЙДАН? Омерзен съм.