Пожарът край Чернобил бил умишлен

Последна промяна на 29 април 2015 в 07:58 3501 3

Основната версия за пожара, избухнал в района на Чернобилската атомна централа, е умишленият палеж, заяви председателят на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна Зоран Шкиряк, цитиран от BBC.

По негова информация разпространението на огъня в посока на някогашната атомна електроцентрала е спряно, а радиационният фон се намира в норма.

Огънят избухна във вторник вечерта в района на разрушената Чернобилска атомна централа. Пожарните служби овладяха пламъците до полунощ.

Пожарът снощи бе обхванал 400 хектара гора.

Според премиера на Украйна Арсений Яценюк този пожар е най-големият от 1992 г. насам.

Той обясни, че пламъците са лумнали в отчуждената зона на територията на специален комбинат "Чернобилска пуща", Киевска област.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2015 в 10:38

НЕ Е БИЛ УМИШЛЕН, ТОЙ Е УМИШЛЕН!

29.04 2015 в 09:15

Ей, наакахте се с тая радиация. За русофобите Чернобил е това, което е американския обеднен уран за русофилите -- дъвка, която винаги работи и се приема без мислене.

С дребната разлика, че обедненият уран, за разлика от радиацията в чернобил е много по-близо и е достатъчно отровен, за да представлява някакъв риск.

29.04 2015 в 08:55

През февруари международни експерти предупредиха, че голямо количество опасни изотопи са останали в горите край Чернобил и може да се разпространят от горски пожари.

прaщаш диверсанти и готово