Путин отрече да е замесен в аферата Panama Papers и обвини САЩ

Последна промяна на 07 април 2016 в 18:23 3638 12

Руският президент Владимир Путин отрече обвиненията в корупция, които бяха отправени по негов адрес след оповестяване на данни за офшорни фирми на негови приближени в хода на най-голямото изтичане на информация в историята на журналистиката - "Досиетата Панама". 

"Всички вие сте журналисти и знаете какво е информационен продукт. Хвърлиха фокуса върху тези офшорки. Аз не съм в тях, така че няма за какво да се говори, но задачата остава. Какво направиха тогава? Създадоха информационен продукт - намериха някои познати и приятели. Изровиха някакви неща и ги сглобиха", заяви Путин пред представители на медиите на форума "Истина и справедливост".

Президентът хвърли вината за кампанията срещу него върху Съединените щати: "Зад всичко това стоят определени политици и официални агенции на самите Съединени щати, да го кажем така", заяви Путин.

Сред имената в изтеклите от панамската кантора "Мосак Фонсека" документи е и това на виолончелиста и близък приятел на Владимир Путин Сергей Ролдугин. През 1985 г. той става и кръстник на голямата дъщеря на руския президент. 

"Той е похарчил почти всички пари, които е изкарал, за музикални инструменти, които е донесъл от чужбина в Русия", каза Путин за Ролдугин, като подчерта, че е горд от приятелството си с него. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2016 в 10:14

До некакъв си ""Българин" -- така ли ти е името или какво ??
И изобщо не си запознат с историята драги троле !! Първо тия 400 журналисти не са правили никакво разследване а един хакер им е дал всички данни , доколко са верни може да се пита този който е платил .

08.04 2016 в 09:55

Как реагираха САЩ след Уикилийкс и Сноудън?

08.04 2016 в 09:40

Русия - страната на невероятните възможности където виолончелистите си правят фирми в офщорки и скътват някакви си там 300-350 млн.за черни дни..
Това, че е първа дружка с Вовката си е чиста случайност и журналистическа сглобка..:-)

08.04 2016 в 06:46

Да бе, да!
Според Путин Ролдугин няма пари:„Той притежава малък дял в руска компания и печели, но не милиарди долари.Тези твърдения са глупости.“

И естествено, Америка е виновна: 400 журналисти от 80 държави разкриха 214 хиляди компании и 11.5 млн. секретни документа осветяващи 72-ма бивши и настоящи лидери на страни от Света единствено, за да злепоставят Путин! То бива комплекси ама за путинските мярка няма!

За тези, дето предъвкват че няма разкрити американци ето отговора: „Making matters worse for Americans wanting to store their ill-gotten gains offshore, the 2010 United States—Panama Trade Promotion Agreement included a taxation clause that effectively shut down any chance of the rich in the US using Panama as a shelter.“

Това са факти. И разкрития като тези ще има. И все по-малко ще стават онези, които приемат за истина отричащите коментари на засегнатите! Особено на комплексари, които хем се имат за силни и независими, хем все Америка им пречи.

Путинска му работа!

07.04 2016 в 23:05

Признай си бе Жужи . За ватниците няма да е от значение. Пак за теб ще гласуват.

07.04 2016 в 22:40

Америка е виновна.

07.04 2016 в 22:27

смях в залата 07.04 2016 в 18:42 1
Дейвид Камерън си е подал оставката!!!
Нещо съм я пропуснал тази новина!!!

07.04 2016 в 19:35

Каква стана тя? Сега Путин ще зарадва музикантите в Русия с инструменти, на стойност над 2 млрд. щ.д.

07.04 2016 в 19:32


Да, аматьорска работа. И смешна - 70 години търсят съкровищата на Хитлер:) 25 години - "златото на Партията":) Сега сто години ще търсят "милиардите на Путин":)) След като десет години петнайсетината американски спецслужби с неограничени възможности, не успяха да ги намерят:)
А е съвсем логично, тия милиарди просто да ги няма. Правилото, че никой болярин не може да е по-богат от царя, отдавна не важи. Не и в руската история, пък отдавна и в европейската и американската. А руските самодържци пък и никога не са се интересували от дребни лични спестявания - просто не им трябват. Нито ще ги занесат в гроба, нито децата им ще могат да ги опазят. Приживе все едно имат всичко и без пари, а властта и живота на всеки самодържец, във всички времена и при всички народи, все едно свършват едновременно. Или с пенсия, която все едно стига за живот без битови грижи. Пък човек, от който цял живот е зависела съдбата на света, няма да се дръпне, за да отвори бакалница. И пак не му трябват няколко долар

07.04 2016 в 19:04

С мях в залата
и за какво са ни толерастичните ви раследвания. Те се раследват защото не са православни славяни и си нямат доверие. Истинския славянин има морал и даже да краде го прави за добро, за дечицата, за партията или да постои църква
Гн Путин построи наи-голямата православна църква за православни мюсюлмани в ьяла европа - ето такиванеща прави с парите. СРАМОТА!!1