Reuters: Volkswagen се обръща към шефа на Porsche за изход от кризата

Последна промяна на 25 септември 2015 в 09:43 5665 3

Матиас Мюлер

Снимка EPA

Матиас Мюлер

Volkswagen ще посочи Матиас Мюлер за наследник на подалия оставка изпълнителен директор Мартин Винтеркорн в резултат на скандала с манипулирането на тестовете за вредните емисии, съобщи Reuters, като се позова на свои източници.

Матиас Мюлер (62 г.) е главен изпълнителен директор на Porshe, част от концерна Volkswagen, за който Мюлер работи от четири десетилетия. От 2010 г. той ръководи изключително успешния производител на спортни автомобили Porsche.

Рокадите в ръководството на Volkswagen се правят, след като разследване в САЩ установи, че в дизелови автомобили "Фолксваген" и "Ауди" е бил инсталиран софтуер, който ограничава работата на системите за пречистване и ги кара да работят на пълна мощност само при тестовете за спазване на изискванията за опазване на околната среда.

След скандала Винтеркорн подаде оставка, излезе информация, че германското правителство е знаело за него, но го е прикривало в продължение на няколко месеца, а от автомобилния производител признаха, че са манипулирали тестовете не само в САЩ, а и в Европа. Реално вредните емисии от "еко" автомобилите са били 10 до 40 пъти над нормите.

Акциите на Volkswagen се сринаха, а компанията загуби над 30 милиарда евро. Вчера сериозен спад от 10% имаше и при акциите на BMW, след като се разбра, че тестове са показали, че и техни автомобили изхвърлят в пъти повече вредни емисии от стандартите за еко коли.

Днес 20-членният Надзорен съвет на Volkswagen трябва да обяви името на наследника на Винтеркорн. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2015 в 15:29Мда, сигурен съм че ще се върнат още под силни благодарение на новите измами, които ще направят.:)))

А за сведение на безпросветници като теб, точно Германия стои в основата на двете световни войни.

А и все пак защо не коментираме истинските факти, а именно че тия се оказаха същите мурзилски бизнесмени,а?

А и кои хора имигрират в Германия- хората които ще продадат и майка си за материално благополучие.

Но лошото за вас е че и това свършва -скоро ще трябва да имигрирате на друга планета;)

25.09 2015 в 14:29

sottozero,

Германия загуби и Първата и Втората световни войни. И въпреки това, са от най-първите световни икономически сили. И след този безспорно срамен момент за Volkswagen и изобщо за марката "made in Germany", те ще се върнат по-силни отпреди. За разлика от мурзилките и всички, които са се хванали с тях... при които корупцията и мошеничеството не са изключение, ами стандарт и начин на съществуване на системата. Така че - нека им е зле на германците...

Ти пък си злобей на воля... с това по никакъв начин няма да промениш факта, че хората искат да емигрират именно в тези "лоши" държави. Ти обаче си по-умен и знаеш повече, без съмнение.

25.09 2015 в 10:37При капитализма всеки бизнесмени са изключително честни и оцеляват само най-добрите, които дават и най-добър продукт на клиента :)))))))))))))))))))))))))

Соросоиди, казах ви че лъжите падат една по една.

Интернет и свободното пътуване просто ви изиграха лоша шега.
При комунистите са ви вярвали на лъжите поради липсата на горните.