Словения вдига ограда по границата с Хърватска

Последна промяна на 11 ноември 2015 в 10:20 1601 0

Снимка Архив

Словения се готви да издигне ограда по границата си с Хърватска, съобщава Ройтерс.

Доказателство за това са камиони, превозващи компоненти от бъдещата стена близо до село Велики Обрез, намиращо се съвсем близо до границата. Вчера правителството обяви намерението си да започне изграждането на бариери, с които да бъде установен контрол над притока на мигранти, влизащи в страната.

На мястото се забелязва голям брой военни и полицаи, които охраняват оборудването.

Словения е най-малката държава по пътя на мигрантите, насочили се на север към Австрия и Германия.

Около 180 хил. човека, повечето от които бягат от войната в Сирия и Афганистан са влезли в страната през последния месец. Основна причина за това е решението на Унгария да изгради ограда по границата си с Хърватска, което принуди мигрантите да се пренасочат през Словения.

Премиерът Миро Цезар заяви във вторник, че границите на страната ще останат отворени, но оградата ще помогне да се въведе контрол над притока от хора, допълвайки, че страната му няма ресурсите да приюти големия брой мигранти през зимата, в случай, че Австрия също затвори границите си.

Над 170 полицаи от други европейски държави пристигнаха в Словения с цел да подпомогнат местните сили за сигурност и се очаква да пристигнат още 100 през следващите 2 седмици.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !