Служител по сигурността в белгийска АЕЦ е бил убит, пропускът му е откраднат

Последна промяна на 26 март 2016 в 12:09 7063 7

Служител по сигурността в белгийската АЕЦ „Тианж“ е бил убит в белгийския град Шарлероа, а пропускът му за централата е откраднат, съобщава вестник „Дерниер йор“, позовавайки се на източници в местната полиция.

Той е бил убит през нощта на четвъртък, когато се разхождал с кучето си.

По-рано вестникът съобщи, че братята Ибрахим и Халид ел Бaкрауи, които на 22 март извършиха самоубийствени атентати на белгийското летище "Завентем" и станция на метрото в града, първоначално са планирали да атакуват именно атомна централа.

Двамата обаче избързали с извършването на атентата и сменили целта след ареста на Салах Абдеслам миналия четвъртък.

Според изданието двамата братя са поставили скрита камера пред дома на директора на белгийската ядрена програма.

Десетки часовете записи са открити при полицейска акция в апартаменти на друг заподозрян - Мохамед Бакали, член на същата терористична клетка като братята Бакрауи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2016 в 01:52

"Едно алчно малцинство ограбва трудът на огромното мнозинство, без да го заплаща, без никакви социални защити, триумф на индивидуализма и егоизма. Естествено, че народът рано или късно ще отхвърли тази измама."

Току що изненадващо добре описа 45 годишния комунистически строй.

26.03 2016 в 18:37

Капитализмът (демонокрацията) е ПРОВАЛЕНА СИСТЕМА. Работи само в 4-5 бивши големи колониални страни и техните 5-6 сателити. В останалите около 200 държави с капиталистически тип икономика е БЕДНОТИЯ ДО ШИЯ.

Едно алчно малцинство ограбва трудът на огромното мнозинство, без да го заплаща, без никакви социални защити, триумф на индивидуализма и егоизма. Естествено, че народът рано или късно ще отхвърли тази измама.

Въпросът е не дали, а само кога, и каква ще бъде съдбата на т.нар. "капиталисти" (чорбаджии-изедници)? Аз залагам, че в гневът си народът няма да чака въздаването на справедливост по дългата процедура. Поне българският опит на 9 септември 1944 г. е такъв. На хората им се събира, събира, и в един момент им пада пердето. И сега назрява подобена ситуация. Омерзен съм.

26.03 2016 в 18:06Хаха,бай чесън,май никой не харесва печалбарите и търгашите.

Все пак не се надценявайте-не давам пукната стотинка за вас и жалкия ви живот;)

26.03 2016 в 17:36

Хитлер се е възхищавал на исляма, цитатите са добре известни. Така че решението е орязване на солицалните придобивки на арабите, които понастоящем биват насилствено отнети от коренното население под форма на данъци и раздадени на ислямските нашественици с IQ

26.03 2016 в 13:28

Aут за всички съмнителни,безработни чалми. По-добре несправедливо експулсирани отколкото хиляди невинни жертви.

26.03 2016 в 12:39

Трябва АЕЦ ли да гръмне, за да осъзнаете, че евро-комунделите са ортаци с идейните си събратя ислямските фундаменталисти. Бас, че при всеки атентат, Нулата празнува победа над капитализма! Едни и същи олигофрени. Не само мангустите са друг биологичен вид...

26.03 2016 в 12:27

Хабиби-тата няма да се спрат, това трябва да е ясно на всяка една западна разузнавателна служба!Ако властите не започнат масова подробна и детайлна чистка на арабските квартали, с моментално експулсиране на арабелите в пандиза или куршум в челото при оказана съпротива, нищо чудно съвсем скоро да се появи и новият белгийски, френски, а защо не и германски Хитлер, или най-малкото самите граждани да вземат нещата в свои ръце!