Столицата на САЩ легализира марихуаната

Последна промяна на 26 февруари 2015 в 13:44 2718 9

Във Федерален окръг Колумбия беше легализирано притежанието на малки количества марихуана.

Жителите и гостите на окръга над 21 години вече ще могат да притежават 56 грама канабис и да отглеждат до 6 растения в дома си, без това да се смята за престъпление.

Купуването, продаването и пушенето на марихуана на обществени места продължава да бъде незаконно. Притежателите обаче имат право да си предават един на друг до 26 грама.

Така столицата на САЩ се присъедини към Аляска, Колорадо и щата Вашингтон, където притежанието на марихуана вече беше легализирано.

Промяната предизвика напрежение между кмета на Федерален окръг Колумбия Мюриъл Баузър и Конгреса, който трябва да одобрява голяма част от законодателството на столицата на САЩ.

От Конгреса обявиха категорично, че приетият законопроект за националния бюджет забранява легализирането на марихуаната. Според Баузър обаче легализацията е одобрена преди да бъде приет законопроектът за бюджета, затова легализирането на марихуаната остава в сила.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2015 в 10:56

Добре бе мама му стара,на тея "русофили" слънцето им изгрява и залязва от гъза на Путин ли да му е*а майката?Всичко го обръщате на опорни точки 1.Хомосексуализъм 2.Православни ценности и т.н.Тук става дума за това как едно растение е легализирано.Което само по себе си е странно,тъй като на някой му е скимнало да криминализира ПРИРОДАТА!За ползите от конопа(освен да се напушиш)всеки грамотен човек може да потърси и да намери десетки ТОМОВЕ.

P.S Уча руска филология,майка ми е рускиня,чета руска литература ама такива долни лакеи като българските "русофили" никъде другаде няма по света.Големия брат(Путин) ви гледа!

27.02 2015 в 10:36

Малиииииииии, клавиатурните бойци са захапали дневна. Бахаха.

27.02 2015 в 10:32

Жалките русофилистици, само по по коментарите им се разбира колко са отчайващо тъпи. Цял живот са манипулирани как русия е по-по-най, как билката канабис била наркотик, не са прочели един ред информация, но са най-компетентните и знаещи на света. Даже не ви съжалявам, такива като вас тъпунгери живота ги наказва най-лошо, за съжаление и умните хора страдат от вашата дебилност.

26.02 2015 в 15:49

Единствено съжалявам, че не ви изпозастреляхме, като падна завесата 89та, както вие постъпихте с нас 44та. Жалки хейтърски свине, марш към степите на Азия да си се кланяте на Путиншвили и да му лижете краката. В Европа няма място за вас, нежелани сте, пречите и само мразите, нищо друго не можете.

26.02 2015 в 15:48

Скоро американците ще почнат да пращат на Украйна освен оръжия, и хуманитарна помощ под формата на марихуана.

26.02 2015 в 15:45

Смърт за всички Путинофили(забележете как не казвам русофили), светът е свободен, никога повече няма да живеем в репресия и да възхваляваме гнусната червена империя. Ще мразите и гейовете, и пушачите на марихуана(забележете как не казвам наркомани), необразовани свине, 60 години сме ви търпели, НИКОГА ПОВЕЧЕ.

26.02 2015 в 14:03до RZK:

И жена ти Гошо ли мисли като теб?

26.02 2015 в 14:00

Не пуша трева и не одобрявам употребата ѝ, но пък и не виждам нищо кой знае колко лошо в легализирането ѝ. Не е нито кокаин, нито хероин - който иска, нека ползва. Ефектът ѝ не е много по-различен от алкохолното опиянение, а то е докарлао доста повече проблеми на света.

И русофилистичните коментатори да се скрият.

26.02 2015 в 13:54

така, така, скоро и тук - евроатлантически ценности - пушете марихуана и бъдете ШСТАСТЛИВИ, докато воювате с гадните руснаци или умирате в мизерия...