Свършиха парите за пенсии в Гърция, опашки пред банките

Последна промяна на 22 юни 2015 в 10:37 8446 51

Правителството няма достатъчно пари, за да се изплатят пенсиите за юни, а пред банките вече има опашки, съобщава Нова телевизия.

Информация за затворени банки няма, а Европейската централна банка увеличи лимита на гръцките банки от фонда за спешна ликвидност.  

По неофициална информацията сумата е 2 млрд. евро, което е с милиард по-малко от поисканите от централната банка на Гърция пари.

Кабинетът на Ципрас заседава в неделя в продължение на 5 часа. На срещата беше решено, че ако гръцките искания не бъдат приети, страната отива на предсрочни избори.

Припомняме, че тази вечер ще се проведе извънредна среща на върха в Брюксел, на която основна тема ще е спасяването на Гърция от фалит. Държавните лидери на страните от еврозоната ще разговарят с гръцкото правителство по условията за предоставяне на спасителен транш от 7 милиарда и 200 милиона евро.

Преди срещата вечерта се събират финансовите министри, а гръцкото правителство ще представи поредния си алтернативен план пред кредиторите следобед.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2015 в 14:57

F1 щом искаш див капитализъм какво не ти хресва в България? Тук се наслаждаваме точно на дивия капитализъм е с малко пост комунистически извръщения.

23.06 2015 в 14:52

Кънчо явно много се вълнуваш от парада, е нормално си е. Как един амбреаж да не се вълнува от гей парадите. Само ще те помоля да не заниваш нрмалните хора с вълненията си. 90% от хората не се интересуват от него.
Вместо да ни занимаваш с него и розовите си мечти вземи отговори с какво щита е заплаха за Русия.

23.06 2015 в 13:55

е каси, вече на всички е ясно какъв "специалист" по щитове си.
:)))))

поне един парад ти остана. там ще отидеш доброволно, нали?
;)

23.06 2015 в 12:29

Пич, колко пъти да ти казвам: Искам капитализъм. Див и варварски.
Демократичните идиоти ще ни докарат китайския комунизъм. Русия и САЩ са едно и също нещо с разлика от 100 години. Китай е друга бира.
Идиотската политика на Обонго усилва китайския комунизъм.

23.06 2015 в 12:12

Кънчо чакам отговор не поредната порция празни приказки. Не вярвам да можеш да отговориш защото всички умници в Москва така и неможаха за толкова години, но поне опитай стани мъж(както се казваше в една реклама за набиране на курсантки за военното училище;-))

23.06 2015 в 12:01

F1 и какво е решението според теб? Руския модел може би? Или китайския? Не благодаря и при двата 90% от населението живее в нищета. Бих се съгласил на тях само ако съм от тези 10% богоизбрани живеещи добре.
И да ти кажа не е хубаво да гледаш руски пропагандни филми за това как ще рухне прогнилия запад заради дълговете си. Те се правят, за да обяснят на руснака защо живее като скот, а не добре като западняците и нямат нищо общо с реалноста.

23.06 2015 в 11:47

Кънчо за щита ще ти говоря когато ми отговориш СМИСЛЕНО с какво той заплашва Рассия.

Еми в обяснението, което така и не даваш, за същността и начина на действие на този "щит" се крие самата заплаха бе пале.
Хайде пак да те насоча. Разкажи ни КАК точно действа тази "система". Какво прави като действие за да защити Полша?23.06 2015 в 11:11

F1 верваш ли си? КомунизЪма се срути защото противоречеше на природните закони. Същото става и с всеки вид диктатура рано или късно се срутва защото е противоестествена. Единствената разлика е колко поразии ще направи преди да се срути. Колкото до Тошо Правешки наистина беше грешка да се съди за кокошкарски престъпления, трябваше да се обеси на жълтите павета заедно с повечето си авери. А на останалите червени боклуци да им се забрани да припарват до държавна служба. Тогава щяхме да се оправим.

23.06 2015 в 10:46

Кънчо за щита ще ти говоря когато ми отговориш СМИСЛЕНО с какво той заплашва Рассия.
И Кънчо у гръцко не е имало комунизъм и са в ЕС от много години, така че е нормално е да са по - добре от нас.
Когато искаш да коментираш бедноста на българските пенсионери не ги сръвнявай с геъцките, а с руските. Лошото е че тогава няма да изглеждат толкова бедни. И няма да съвпада с опорните точки идващи от Москва.

23.06 2015 в 10:11

каси - щита! Не се помайвай! КАК ще ги защити ЩИТА? Ще те питам "специалисте" дорде си жив и мърдаш.
:)))))))


Сега, аз не съм казал да им дадем защото са бедни, а направих съпотавка на ситуацията в България и Гърция и как банкянския свинеугоител и помиосъбирач с тенекиени кофи я представя. Нищо повече.

И прочие, най-лесно ми е да ти кажа: "Когато видиш гъркинче хаускийпър в български семейство, ми се обади да призная публично, че БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ ОТ ГЪРЦИТЕ!" С него ще започвам всеки пост.
:))))
Засега положението е обратно. Българките не са само хаускийпърки ами и грейфадърфакърки. Но това са по-дроб-но-сти.

Та в кратце, не признаваш, че нейто е поело ангажимент за неразширение на пакта към руските граници докато не ти извадя заверено копие от централата на Али-ануса?
И това дето го е казал помиосъбирача с тенекиените кофи също не е верно! Може и да са го заснели, но НЕ ГО Е КАЗАЛ!
каси, до 2020 допълнително +35млрд. Можеш ли да смяташ колко ще ни струва на нас, европейските данъкоплатци това? А за Киев гласуваната вчера помощ от 1,5млрд за "газовия пакет"? Да им дадем и на хохлите 1,5млрд да си купят газ за зимата, че нямало да им стигне, че и по намалени цени през летния период до септември! А у българско колко е газта, че шорошо-молците разправяте, че била от най-скъпите, колко?
А какво прави банкянския чукундур? Тегли 16млрд заем! Било "много ицгодно", такива лихви нямало да намерим след 1 година! Не.

"Штита" каси, концентрирай се там в обяснението на неговата отбранителна същност.
:)))))