Трагедията в Китай доведе до самоубийство

Последна промяна на 28 декември 2015 в 12:00 3287 1

Снимка: ibtimes.co.uk

Самоуби се бивш високопоставен китайски служител, който до преди юли тази година е бил директор на агенцията, отговорна за изкуствено направената грамада от пръст и строителни отпадъци в Шенжен, Южен Китай, предаде Reuters.

При нейното срутване на 20 декемри се сформира свлачище, довело до смъртта на двама и изчезването на над 70 души.

Новината бе съобщена от китайската полиция днес. Правителството още не е обвинило никого за инцидента в Шенжен, когато също така бяха разрушени и 33 сгради в индустриален парк. В събота обаче бяха съзрени нарушения в правилата за безопасност при строителството. 

Самоубилият се мъж, с фамилия Ксу, е бивш директор на Бюрото за управление на градската среда в една от областите на Шенжен. Полицията съобщава, че Ксу се е хвърлил от сграда в неделя вечерта. 

Срутването на грамадата и сформирането на свлачище покачва въпроса за стандартите за безопасност в индустрията и липсата на контрол през последните години на рязък икономически напредък.

Междувременно, Reuters съобщи, че властите в страната са арестували 12 души във връзка с трагичния инцидент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2015 в 12:02

У нас, слава на Телбодий, господа на държавната администрация, нема толко глупави държавни служители, тука всеки му намира колая да се измъкне от отговорност безболезненто.