Турска телевизия цензурира Би Би Си в отразяването на протестите

Последна промяна на 15 юни 2013 в 15:51 2097 1

Би Би Си прекрати сътрудничеството си с турската национална телевизия NTV заради цензура.
Би Би Си прекрати сътрудничеството си с турската национална телевизия NTV заради цензура.

Турският национален новинарски телевизионен канал NTV е цензурирал Би Би Си, като е отказал да излъчи предаване на партньорската си британска медия, в което е било обсъждано нежеланието на турските медии (включително NTV) да излъчват антиправителствените протести в Турция.

В отговор Би Би Си обяви, че прекратява сътрудничеството си с медията.

Досега NTV транслираше предавания на британската медия.

Ръководителят на службата за международните новини в Би Би Си Питър Хоръкс заяви, че "всяка намеса в излъчването на Би Би Си е напълно неприемлива" особено във време, когато вниманието на международната общност е насочено към напрегнатата ситуация в Турция.

Прекратяването на партньорството става след като ръководството на NTV се извини на журналистите и зрителите си за това, че телевизията не е отразявала протестите от самото им начало. Заради това някои от журналистите в медията подадоха оставки. "Критиките бяха справедливи в голяма степен, нашите зрители се почувстваха предадени", призна главният изпълнителен директор на медията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2013 в 16:00

Я в Турция следват светлия пример на руския другар, агент на КГБ, шеф на БСП и шеф на Евросоциалистите Сергей Станишев....

Резил!!