Варуфакис очаква, че ЕС блъфира за излизането на Гърция от еврозоната

Последна промяна на 13 юни 2015 в 16:19 4691 6

Снимка AFP

Гърция не вярва, че Европейският съюз и Международният валутен фонд ще позволят тя наистина да напусне еврозоната. Това заяви гръцкият финансов министър Янис Варуфакис, цитиран от Reuters.

В последните месеци Атина се опитва да се споразумее с кредиторите си, за да получи последния транш от финансова помощ от 240 млрд. евро в замяна на реформи, за да не се стигне до излизане на Гърция от еврозоната.

До момента гръцките представители не успяват да предложат очакваните от кредиторите реформи, за да се постигне споразумение. Гръцка делегация се среща днес за пореден път с кредитори, след като правителството обяви, че ще представи нови предложения за реформи.

На въпроса дали е възможно Гърция реално да напусне еврозоната финансовият министър на страната обяви, че не вярва Европа да иска един такъв изход.

Попитан направо дали според него ЕС и МВФ блъфират, Янис Варуфакис посочи, че се надява да е така.

В същото време гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че има готовност за труден компромис, за да постигне споразумението с международните кредитори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.06 2015 в 23:29

Гърците не са лоши хора ама май много ще страдат. Кофти е, че лъжовно са живели горе долу сносен живот много мързеливо с много пари. Сега яко ще духат супата. По-добре е да излезат от Еврото. Пак ще обеднеят, но ще е с инфлация, като цял свят. Сега с Еврото трябва горе долу да дойдат на нашия стандарт ама не с инфлация а просто с намаляване на заплатите и пенсиите. Представи си взимал си 2000 Евро пенсия и сега изненада 200 Евро

13.06 2015 в 20:47

350 млд. са заемите, около толкова им е бюджета, отделно Европейски фондове, Олимпиада...всъщност едва ли има по-богати от гърците...ми евала и правя.

13.06 2015 в 19:24

Какво си мисли ВаруФАКТнатия няма значение. ЕС е решил, че или приемат предложенията или ги изхвърлят. С политическата си нестабилност и икономичекста си криза създават роблеми за цената на еврото и борсите са нестабилни. Всички освен Ципрас, Варуфакис и малаките са наясно, че това е най-доброто решение. А нали искаха да напускат и еврозоната, и ЕС? Сега изведнъж си промениха мнението! Очаквам да ги изхвърлят и да са урок за всички които искат да напускат ЕС.

13.06 2015 в 19:07

Тези милиарди ЕС ако ги налее в България ще станем една богата държава.Защо ги наливат на мазните гърци.

13.06 2015 в 16:28

Варуфакис казва така, но не значи, че наистина очаква това.

13.06 2015 в 16:28

Голям майтап ще бъде, ако тия говорят сериозно. Гърция ще се окаже най-неподготвената за grexit-а от цял свят.