Военен контрол по границите в Европа

Последна промяна на 14 септември 2015 в 14:29 15193 8

Австрия ще последва примера на Германия и временно ще наложи контрол и по-строги проверки по границите си. Освен това там ще бъде разположена и армия, която да помога за овладяването на бежанската вълна, съобщи вицеканцлерът на страната Райнхолд Митерленер на съвместна пресконференция с канцлера Вернер Файман, цитиран от Би Би Си.

"Ако Германия извършва граничен контрол, то и Австрия трябва да засили проверките по границите", обясни Митерленер.

Канцлерът Файман пък каза, че откакто е възстановен граничният контрол, няма данни Берлин да е връщал бежанци на Виена.

Министърът на външните работи Себастиан Курц каза, че, ако Австрия не вземе същото решение като Германия, то страната му до дни "ще е напълно препълнена".

"Трябва да сме наясно, че ако оставим границите ни отворени, всеки ден ще приемаме по 10 000 бежанци, които може да останат в страната", обясни той. "Нашето географско положение е такова, че ние сме последната привлекателна страна във веригата преди Германия".

Междувременно ТАСС съобщи, че и Словакия въвежда контрол границите си с Унгария и Австрия.

"След обявеното от Германия временно възстановяване на граничния контрол на границите с Австрия Словакия временно ще въведе проверки по границата си с Австрия и Унгария", пише в съобщение, обнародвано на сайта на външното министерството на страната. За целта са мобилизирани 220 граничаря.

Властите на страната внимателно следят ситуацията в чужбина и координират своите усилия със съседни Австрия, Унгария и Чехия. Според някои експерти това е поредният удар върху Шенгенското пространство.

Белгия също обмисля да затвори временно границите си при масов приток на имигранти, съобщи държавният секретар Тео Франкен, цитиран от местни медии.

Той отбеляза, че страната му би предприела мерки, сходни на въведените от Германия, тъй като "натискът е твърде голям и това е опасно".

Франкен добави, че засега затваряне на белгийските граници не се налага и изразява надежда пристигналите в Германия да не продължат пътя си към Белгия.

Държавният секретар все пак вярва в идеята за Шенген - пространството без гранични проверки. Според него европейското икономическо пространство и свободното движение имат положително действие.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.09 2015 в 22:38

Като чета подобна ГЬОБЕЛСОВА ПРОПАГАНДА, винаги се сещам за един австриец с мустаци, бивш канцлер на Германия. Абсолютно съм уверен, че той би решил този проблем БЪРЗО, АКУРАТНО и ОКОНЧАТЕЛНО, чисто по немски.

И също съм уверен, че ако се яви нов подобен харизматичен европейски политически лидер, който предложи ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ (за да спаси ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ), европейците ще гласуват масово за него, и той ще вземе власта отново по ИЗБОРЕН ПЪТ

И не се чудете после защо е станало така. Същото е било и навремето. Сегашната криза с НЕЗАКОННИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ и стотиците хиляди ИСЛЯМСКИ ФАНАТИЦИ-ДЖИХАДИСТИ, нахлуващи към Стария Континент, е предизвикана от наследниците на същите тея ЛИБЕРАСТИ, ТОЛЕРАСТИ, МУЛТИКУЛТУРАСТИ, ПОЛИТкурЕКТОРАСТИ и обикновени ПЕДЕРАСТИ, срещу които навремето се бореше оня човек. Омерзен съм.

14.09 2015 в 19:28

Вместо да защитават народите и дьржавите на ЕС от ордите ордите арабски ислямисти, да отстояват ценностите на демокрацията и цивилизацията, европейските лидери ги предадоха, пускайки многохилядните тьлпи на своя територия?! След убийствата,боевете с полиция, неподчинението и налагането на техните интереси...се решиха да затягат контрола?! Безумно! Кога ли ще разберат, че са помагали на погрешните хора? Защото многохилядните орди мюсюлмани не са за Европа!

14.09 2015 в 17:44

Тази криза показа по един прекрасен начин повсеместното лицемерие на най-големите европейци.
Когато преди две години нашествието започна в Италия, Гърция, Малта и отчасти в България и тези страни поискаха среща за решаване на проблема им беше отказано. Нямало спешна нужда. Тогава бяха заети да се занимават с разни измислени революции в Украйна. Ордите от имигранти бяха далеч от техните граници и проблем за тях нямаше.
Сега, когато тези орди ги налазиха изведнъж прогледнаха и видяха, че проблем има. Не знам колко трябва да си захлюпен за да не се досетиш още тогава, при първите сигнали, нещо толкова елементарно, което прозря всеки средно инелигентен човек.

14.09 2015 в 17:39

Ако още в началото не пращаха кораби в Средиземно да ги качват и карат към Италия, а ги съпровождаха обратно до африканския бряг, ако бяха разположили сили които да арестуват лодките пристигащи на гръцките острови, нямаше да е такова чудо. Сега ще им излезе 100 пъти по скъпо - ако действат веднага и 1000 пъти по скъпо ако още се мотаят.

14.09 2015 в 16:39

Защо ли ги затварят?
Сигурно профилактика. Нали Канцлерката Меркел каза че ще приемат всички. Колкото милиона дойдат, толкова, Гермния щяла да се справи.

14.09 2015 в 16:14

Пак пишете глупости, офчинюз. Никой не си затваря границите, а само се въвежда граничен контрол. Това е заради ордите джихадисти, които вие, по нареждане на спонсорите си наричате "бежанци".

14.09 2015 в 16:12

Сегашните лидери на големите западноевропейски държави са едни мухльовци! Безпомощни нещастници, които само се въртят като ветропоказатели и се чудят по какъв начин да балансират всички възможни интереси. Хелмут Кол и Маргарет Тачер нямаше никога да допуснат подобни идиотщини да им се разиграват под носа!

14.09 2015 в 15:19

Плевналиев няма ли да ги съди, че използват армията за охрана на границата? Той е върховен главнокомандуващ и ги разбира тези работи. И "кръгом" може да прави.