Четири години и половина затвор за Ценко Чоков

Последна промяна на 10 май 2018 в 19:48 10600 1

Снимка БГНЕС

Специализираният наказателен съд призна за виновен бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков по три от петте обвинения срещу него.

Присъдата на Чоков е четири години и половина затвор, като около година и половина ще му бъдат приспаднати - заради прекараното време в ареста. Той беше задържан през май 2016 г.

Бившият кмет на село Галиче днес беше докаран с линейка и влезе в съдебната зала на носилка.

Чоков е признат за виновен по обвиненията за отвличане, причиняване на средна телесна повреда и палеж, но е невинен по обвиненията за лихварство и ръководене на престъпна група.

Мартин Чоков, син на бившия кмет на Галиче, получи наказание 4 години затвор, обществено порицание и глоба от 5000 лева - признат е за виновен по обвиненията: закани за убийство, лихварство и побой.

Останалите обвинени за участие в престъпна група бяха признати за невинни, един беше признат за виновен по обвинение в лихварство.

Съдът присъди Ценко Чоков и синът му да платят общо над 60 000 лева обезщетение по граждански искове срещу тях.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред апелативния спецсъд в 15 дневен срок. Мотивите по нея ще бъдат готови на по-късен етап.

Прокурорът по делото Росен Радев каза пред БТА, че по определени пунктове ще бъде протестирана присъдата, но след като се запознае с мотивите на съда.

Той обясни, че Ценко Чоков не е искал да се лекува над 4 месеца, а докторите са казали, че може да присъства на съдебното заседание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-53

1

Мойри

11.05 2018 в 10:22

"Присъдата подлежи на обжалване." Добре че сте го затъмнили, да не чета цялата статия.