Осъдиха Анита Мейзер на три години затвор

Последна промяна на 22 декември 2016 в 15:59 10191 4

Анита Мейзер беше осъдена на три години затвор, което тя ще трябва да изтърпи в общежитие от открит тип. 

Присъдата е за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов и за предлагане на подкуп от 30 000 евро. 

Делото срещу Мейзер беше гледано в условията на съкратено съдебно следствие, след като тя се призна за виновна. 

Съдът ѝ наложи присъда от 4 години и 6 месеца, която беше намалена с 1/3. 

Мейзер ще трябва да плати и обезщетение на близките на съпруга си в размер на 150 хиляди лева.

Присъдата на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок, като двете страни обявиха, че ще обжалват присъдата. 

Тялото на мъжа беше открито безжизнено в апартамента, в който двамата живели във Варна, на 14 август. По тялото му бяха открити т. нар. "свински опашки" и първоначалната версия беше, че мъжът е починал в резултат на любовна игра.

След това от обвинението стана ясно, че Анита Мейзер и съпруга ѝ имали намерение да заснемат клип, с който да демонстрират възможностите на Николай в чужбина.

Според прокуратурата Анита Желева завързала краката, ръцете и врата му със "свински опашки", по негово настояване, от които той трябвало да се освободи със сила. Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много. 

Адвокатът на близките на Николай обаче са категорични, че по тялото са открити следи, които говорят за умишлено нанесени механични телесни повреди. 

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-337

4

ultra-73

22.12 2016 в 17:37

Шмайзер е сключила доста изгодна сделка. Жалко за мъжа й!

18399

3

Izalina

22.12 2016 в 16:41

Няколко медии твърдят, че прокурора дори първоначално е поискала условна присъда за Айше Желева.
Възхищавам се на българския съд отново. По НК до 5г за убийство по непредпазливост и до 10 за подкуп на длъжностно лице - каква ли благост го е обзела днес, просто не знам. Пък даже можеше и да уважи щението на прокурорката - ко толкоз?

Не, че нещо против Айшето имам - все пак ни прослави в планетарен мащаб(гага), но абсурдите откъм съдебната система просто късат нерви.