Освободиха предсрочно Йоско – в затвора имал награди и участвал в спектакли

Последна промяна на 08 ноември 2017 в 16:04 17005 1

Освободиха Йоско – в затвора имал награди и участвал в спектакли

Съдът освободи предсрочно от затвора Йосиф Йосифов – Йоско. От присъдата му оставали още 4 месеца, съобщава bTV. Мотивите на съда да го освободи са, че имало доказателства за това, той че се е поправил, имал трайно добро поведение, награди, участия в спектакли. Решението може да се обжалва.

Йоско е едно от добре познатите имена в родния ъндърграунд. Свързван е с разпространение на наркотици, незаконно оръжие и покровителство над търговията с плът в Централна и Западна Европа, но през годините разследванията не са достигали до сериозен резултат.

Йоско е забъркван и в политически скандали – активисти в БСП-Сливен в незаконно записани телефонни разговори го сочат за човек, който може да повлияе на местния вот, а депутатът Делян Пеевски твърдеше, че Цветан Цветанов е искал медиен чадър над него заради заслуги към ГЕРБ.

През 2004 г. Йосиф Йосифов беше арестуван по подозрение, че е „поръчал” убития в Амстердам Косьо Самоковеца. Тогава разследващите установиха, че Йоско е контактувал с физическия извършител на престъплението преди и след стрелбата. До присъда отново не се стигна.

На 2 март 2011 г. Йосифов се заби с бронирания си джип в бус със 180 км/ч като уби двама души. Тогава той шофира пиян с 2,6 промила алкохол.

Йоско първо е осъден на 8 години затвор, следващата инстанция намалява присъдата му на 6 години и се произнася да я излежи в затворническите общежития от открит тип в Казичене.

Той обаче изтърпява две години и половина от 6-годишното си наказание в столичната частна болница „Токуда”, установи разследване на bTV.