Откриха няколко хиляди лева и незаконно оръжие в кабинета на арестувания шеф на КАТ

Последна промяна на 22 май 2018 в 19:52 5073 0

Снимка БГНЕС

В кабинета на арестувания директор на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са открити незаконно притежаван пистолет и пари - от порядъка на няколко хиляди лева.

Това съобщи зам.-главният прокурор и директор на Национална следствена служба Борислав Сарафов, цитиран от БГНЕС.

До момента са извършени 15 разпита на свидетели, извършени са претърсвания на 13 помещения - офиси, служебни помещения на КАТ-Благоевград и домове. Огледани са и претърсени 6 автомобила. Иззети са многобройни веществени доказателства, сред които е и незаконно притежаван боен пистолет, боеприпаси към него, мобилни телефони и компютри, обясни Сарафов.

Разследват се престъпление по служба и корупционни престъпления на шефа на КАТ-Благоевград.

„Делото е образувано по сигнал на „Вътрешна сигурност” и днешните процесуално-следствени действия бяха извършени съвместно от следователи от НСлС, прокурори от ОК-Благоевград, подпомагани от служители на „Вътрешна сигурност“ към МВР. Не можем да кажем колко човека са задържани. Обвинението ще бъде такова, каквото прецени наблюдаващият прокурор спрямо предмета на престъплението”, допълни Сарафов.

Според него има иззети пари, така че може да се повдигне и обвинение за подкуп.

„Към момента има няколко човека, задържани по закона за МВР, но това не са лица, които са задържани по досъдебното производство. Т.е. дали ще има някои с процесуална мярка за 72 часа, ще зависи от прокуратурата и ще се реши в края на днешния ден или утре. Процесуално-следствените действия продължават и към момента, екипите са по места, аз също идвам от едно от местата, което претърсваме”, каза Сарафов.