Отново взеха книжката на Местан, той имал 13 фиша за превишена скорост

Последна промяна на 24 април 2019 в 20:23 4915 1

Отново взимат шофьорската книжка на лидера на ДОСТ Лютви Местан.

Книжката му беше отнета заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. След това обаче Окръжният съд в Кърджали отмени постановлението на прокуратурата и му я върна с мотива, че мярката е прекомерна и Местан не представлява опасност за обществото. 

Сега тя отново му е отнета, като от справката на МВР, с която прокуратурата поиска да убеди съда поне временно да отнеме книжката на Местан, става ясно, че през последните 6 години той е получил 13 фиша за шофиране с превишена скорост. 

Всички фишове на Местан са платени, уточни говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Освен това Местан има и един съставен акт. 

Оказва се обаче, че и след първото решение за отнемане на книжката на Местан тя реално не е била отнета, защото полицията не успяла да го намери на постоянния му адрес, за да му връчи постановлението. 

Според Арнаудова това, че не е бил открит на посочения от него адрес, противоречи на убеждението на съда, че няма опасност той да се укрие.

В същото време съдът отмени забраната на Лютви Местан да напуска страната. Беше отменена и наложената му парична гаранция от 10 000 лева, защото прокуратурата не представи достатъчно данни за имуществото му. Наложи се тя да бъде потвърдена след представянето на необходимите данни. 

По-рано днес пък стана ясно, че делото срещу Местан е взето на специален надзор от главния прокурор Сотир Цацаров. Той възложи на прокурори от Върховната касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Кърджали. 

Според Цацаров делото срещу Местан се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15041

1

Стефан

25.04 2019 в 02:54

Е, сега вече няма да се крие в турското посолство, а направо в анкара. Макар че там едва ли е нужен за друго, освен за момче за разнасяне на пици с третонетка.