Продължават делата срещу Цветан Цветанов и Филип Златанов

Последна промяна на 01 април 2014 в 09:16 2017 3

Двама знакови подсъдими ще се срещнат днес в Съдебната палата - бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и бившият председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

По делото срещу Цветанов днес ще бъдат разпитани последните свидетели. Той е обвинен в това, че е забранил подслушването срещу шефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, като е написал шест пъти "Не" с удивителни под поискани от прокурор и разрешени от съдия специални разузнавателни средства.

По делото Златанов трябва да започнат финалните пледоарии. Вчера той се отказа от разпита на свидетели и вещи лица, а в съдебна зала бяха изчетени показанията им, дадени в досъдебната фаза. Така делото може да приключи и още днес. Златанов е обвинен в това, че е нарушил служебните си задължения, от което е било разколебано доверието на обществото в дейността на комисията като независим орган.

В случай на осъдителна присъда, санкцията предвидена в Наказателния кодекс е затвор до 5 години, лишаване от право да се заема определена длъжност или пробация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2014 в 10:53

Е нали тоя търновския е осъден отдавна,пак при ЦвЦв. кво толкова ровят ? Отделно че когато разписва с ДА - тотално подслушване, когато с НЕ - защо пък било НЕ ? :) :)
И децата разбраха че това си бе част от БСП предизборната война. Всичко , начело с Костинброд се оказа БСП пушилка за да омаскари опонентите си .
А флашки и СРС-та бълват единствено и само от БСП и компания.
Никога не е излизало нещо компрометиращо срещу другаря стани шеф, р.овч. или сокола с хр.бисеров... защо ли а ?

01.04 2014 в 10:28

Надали ще има резултат.

01.04 2014 в 09:37

И кво като продължават делата? Ми нека си продължават. Сефте! Ще си продължават отсега и до края на света и накрая пак същото - тефтерчета, флашки, сересета, клевети, лъжи и кво ли не още. Накратко-политика по нашенски! Чак ми иде да напсувам, ама пусто добро възпитание! Поздрав!