Пуснаха Иванка Ройдова срещу 7000 лв. гаранция

Последна промяна на 31 март 2016 в 16:05 2267 1

Ройдова

Снимка БНР

Иванка Ройдова в съдебната зала

Парична гаранция от 7000 лева определи Пловдивският апелативен съд за 66-годишната Иванка Ройдова.
Тя е обвинена, че е подготвяла убийството на брат си и семейство му, за да получи наследството на баща им в САЩ от 4 и половина милиона долара.

Държавното обвинение настояваше тя да остане в ареста.

Съдът отчете чистото й съдебно минало и добрите й характеристични данни. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

"Очаквах това решение. Ройдова е наясно, че след смъртта на баща й, брат й няма никакви правомощия да се разпорежда с наследството от САЩ, защото е прехвърлено на болногледачката Недялка Бързакова. И ако той бъде ликвидиран, никой няма да получи нищо", посочи адвокатът на Иванка Йордан Давчев. Спорен него имало хора с интерес да принудят Ройдова да спре да търси наследството си.

"Засега прокуратурата не желае да разпитва Недялка Бързакова, която живее в САЩ. Ние ще настояваме тя също да даде показания, може и по конферентна връзка", допълни Давчев.

След като заплати сумата, Ройдова ще бъде освободена от ареста. Магистратите решиха, че събраните доказателства обосновават в достатъчна степен извода, че тя е извършила деянията, в които е обвинена.
Съдът прецени обаче, че не е налице реална опасност жената да се укрие или да извърши престъпление, ако спрямо нея бъде взета по-лека мярка. Определението не подлежи на обжалване.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2016 в 19:19

Значи тази жена е заплатила , на килър (ченге под прикритие) капаро , да убие брат и , децата му, внуците му . Тук даже няма какво толкова да се доказва , след като основния свидетел е представител на закона , полицай . И вместо тази жена един път влезнала "зад решетките" , да не излезе , още дълго време , ТЕЗИ я пускат под гаранция !?! Съдът в България е такава печеливша фирма ,че списъкът от КТБ и огромния брой юристи в него , ще се повтори във всяка една друга банка .