Съдът пусна под гаранция Сидеров и Чуколов

Последна промяна на 18 ноември 2015 в 05:59 4457 18

Снимка Миро Златев/Булфото

На среднощно заседание Софийският градски съд освободи срещу 6000 лева гаранция лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата от "Атака" Десислав Чуколов.

След двучасово заседание състав на СГС с председател Веселина Ставрева определи, че арестът на двамата за 72 часа е незаконосъобразен, защото няма данни, че биха извършили ново престъпление или биха се укрили.

Сидеров и Чуколов бяха призовани в столичното следствие, където им бяха повдигнати обвинения за хулиганство с изключителна дързост, а на Сидеров и за принуда. Причината е нахлуването им в НАТФИЗ на 23 октомври. 

Прокуратурата поиска постоянен арест за двамата с мотива, че има достатъчно данни, че Сидеров и Чуколов са извършили престъпленията, в които са обвинени. Според прокуратурата двамата "демонстрират чувство на безнаказаност, неудържими са, имат трайни престъпни навици, използват служебното си положение".

Според съда обаче двамата са неосъждани и няма опасност да извършат ново престъпление или да се укрият.

Съдът постанови още, че има данни Сидеров и Чуколов да са извършили хулиганство, но няма достатъчно данни, според които Волен Сидеров е извършил принуда, така че това обвинение срещу него отпадна. 

Така задържаните за 72 часа Сидеров и Чуколов бяха освободени само след няколко часа. 

По време на заседанието на СГС стана ясно, че от 16 ноември двамата атакисти имат забрана да напускат страната.

Това беше един тормоз, едно мачкане. В този абсурден час посреднощ имаше съдебно заседание. Съдът реши, че прокурорската мярка за 72 часа е незаконна. Прокуратурата получи шамар. Според мен главният прокурор трябва да подаде оставка. Едва ли ще го направи, но определено това беше огромен гаф, провал за прокуратурата, която искаше да разиграе репресията. Чак след като обжалвахме, те се размърдаха, заяви Сидеров при напускането на Националната следствена служба.

След този случай ще тръгнат събития, които ще покажат, че тази власт трябва да си ходи. Тя е изчерпана, антидемократична, антибългарска. АТАКА влиза в нова фаза, допълни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.11 2015 в 20:32

Балкански моля те, забрави за себе си и се скрий някъде... Сидеров няма да се скрие никъде, просто ще прави институциите на луди. А вероятността да извърши ново престъпление е много-много голяма. Това е ПОРЕДНОТО престъпление на Сидеров. Той е арестуван за нещо, след което е извършил ДРУГО престъпление. Във всеки случай той попада в графата РЕЦИДИВИСТИ. За такива има само и единствено ПАНДЕЛА.

18.11 2015 в 15:23

Волене, обидиха ли те там?

18.11 2015 в 14:07

Живи ли са, че Гаджето нещо се беше попритеснила? Я ги ритнете в задника веднъж-дваж и се ослушвайте за някое изтървано "ох". Ама дори и да го чуете това "ох", припомнете си колко много мъртъвци гласуват по време на избори. За туй най-добре ги ритайте, докат' изрецитират дума по дума първа глава от Война и мир на Толстой. Едва тогава може да сте сигурни, че диагнозата им е "безпаметно жив".

18.11 2015 в 11:33

"Според съда обаче двамата са неосъждани и няма опасност да извършат ново престъпление или да се укрият."

На сидер ага му е за пръв път! Най-продажният съд, EVER!!!

18.11 2015 в 11:33

Малиииии, колко неграмотни юридически са булгаристанците....Това е много добре за адвокатите! А вие тука пишете, пишете, глупАсти .... и им се възхищавайте и цъкайте плюсчета на дебилните "коментари".... Жалки, жалки....

18.11 2015 в 11:14

Това решение на българския псевдосъд е престъпление спрямо човечеството...

18.11 2015 в 11:07

@чесън..........Нещо се превъзбуждаш, защо ли.....добре дошъл:))

18.11 2015 в 10:37

"Някой да си е мислил, че ще следва нещо различно!?"

Никой не се е съмнявал, че ще го пуснат, удивително е среднощното заседание.

18.11 2015 в 09:54

Скилидка, на тебе какво знаме ти дадоха, руско или турско?

18.11 2015 в 09:40

ЦацарКов, напусни моментално! Най-безполезния глаДен прокурор...