Шефът на КОНПИ излиза в дълъг отпуск заради разследването за терасата

Последна промяна на 04 април 2019 в 10:04 2814 3

Шефът КОНПИ Пламен Георгиев излиза в отпуск, докато тече проверката на прокуратурата, разпоредена от обвинител № 1 Сотир Цацаров. 

Това съобщи Георгиев в изявление до медиите. В текста се казва: 

Във връзка с информация на сайта на прокуратурата на Република България за разпоредена от Главния прокурор Сотир Цацаров проверка на мен и семейството ми декларирам готовност за пълно съдействие. С настоящото заявявам, че винаги съм спазвал законите и в моята дейност съм се ръководил от високи морални принципи и професионални стандарти. Образуваната проверка е повод да се установи, че аз никога не съм извършвал каквито и да е противоправни действия.

Работата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество беше
високо оценена в докладите на Европейската комисия от нашите европейски партньори. Постигнатите резултати неминуемо доведоха до реакция на засегнатите лица, чиято дейност Комисията е проверявала и е запорирала имуществото им. Именно те са в основата на организираната срещу мен компроматна кампания. С оглед нормалното протичане на проверката и нейната безпристрастност излизам в отпуск, за да няма никакво съмнение, че по какъвто и да е начин бих повлиял на резултатите от същата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1324

3

Шопа

04.04 2019 в 14:05

А след него и цялата гербава паплач ама в безкраен неплатен.

-165

1

Бабатунде

04.04 2019 в 10:53

Предполагам платен отпуск ?