Задържаха служител на затворите, искал подкуп от осъден

Последна промяна на 06 юли 2015 в 16:17 3132 0

Служител в сектор "Пробация" на затворите е задържан с подкуп, провежда се разследване срещу него, съобщи Прокуратурата. 

Пламен Николов е инспектор в пробационната служба в София. В това си качество той провежда задължителните периодични срещи с осъдените на наказание „Пробация“ лица. В правомощията на служителя Николов е изготвянето и внасянето на предложения до Пробационния съвет за намаляване на честотата на задължителните пробационни срещи, в случай, че осъдените демонстрират добро поведение.

На Р. Д. е било наложено наказание „Пробация“ за срок от 7 месеца, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Пробационен инспектор на осъдения Р.Д. е бил именно Пламен Николов.

На 26.06.2015 г. Пламен Николов е поискал от осъденото лице подкуп в размер на 200 евро, за да изготви и внесе предложение до Пробационния съвет за намаляване на честотата на срещите на Р.Д. с пробационен служител.

На 02.07.2015 г. в сградата на Пробационната служба в гр. София, на ул.“Майор Векилски“№ 2 , Николов е приел от осъдения дар – сумата от 300 лв., предварително белязани, за това, че е изготвил и внесъл такова предложение. Незабавно след получаването на подкупа, Николов е задържан от органите на разследването.

По искане на СГП, на 05.07.2015 г. Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Пламен Николов.

Разследването продължава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !