Заловиха главния юрист на район Подуяне с подкуп (обновена)

Последна промяна на 16 май 2018 в 15:30 10059 2

Главният юрист на столичния район "Подуяне" Лилия Геринска е бил задържан с подкуп от 10 000 лева. 

Според държавното обвинение тя е поискала парите от строителни предприемачи, за да съдейства за обществена поръчка за саниране на жилищен блок.

„Обвиняемата е получила сумата, за да наруши свои съдебни задължения. Поръчката се развива в срок от няколко месеца. Размера на паричната сума, получена вчера, е 10 000 лева. Обвиняемата за същата обществена поръчка е получила 5000 лева, тоест общо 15 000 лева. Сумата е получена от представител на дружество, което е спечелило обществената поръчка", обясни шефът на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. 

Сделката, при която е задържана Геринска, е станала в "Овча купел". Не са използвани белязани пари. Участващите в сделката не са били наясно, че тя се следи, обясни директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов. За събиране на доказателства са използвани и СРС-та.

Сигналът срещу Геринска бил подаден още през октомври 2017 г. 

Според Русинова има доказателства, че тя е получавала подкупи и за други обществени поръчки, но за тях се очаква да бъде повдигнато обвинение в следващите дни. 

"В делото има доказателства за това, че в една обществена поръчка като подарък е получена парична сума, за да заведе свои подчинение на почивка в хотел. Установени са по делото контакти на това длъжностно лице с представители на дружествата, които са спечелили обществените поръчки. Комуникацията между нея и тези представители е доста активна. На длъжностно лице ще бъде задържано за срок от 72 часа, предстои внасяне на делото в съда. Преценката на наблюдаващия прокурор ще изхожда от обстоятелствата, че лицето отглежда непълнолетно дете“, обясни Русинова, цитирана от "Фокус".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1081

2

Azarael

17.05 2018 в 16:37

До Новак:
Че това са номерата на въжеиграчите / Боцко и Цецко/
с помощта на подчинената им Цацаратура, именно да
"хвърлят пепел" в очите на Господарите си от Брюксел,
като по-този начин правят опити да ги залъжат че у нас
се води "титанична борба"срещу повсеместната
корупция!
И то като задържат помияри
/общ.служители, катаджий и митничари/
с кокошкарски суми от 10 000 - 50 000 лева !
Докато огромните кражби с акцизно горива по нефтените
терминали в Бургас и Варна, далаверите с нерегламентиран
износ на лекарства, милиардите откраднати от обществени
поръчки и "опосканите" милиони евро от фондовете
на Брюксел да останат в . . .тъмнина и забвение !?

10225

1

Новак

17.05 2018 в 11:57

Това един общинар няма да остане на свод ода докато не мине европредседателството. Дойдат “началниците” и органите се задействат. Чудно защо хващат само някакви дребни клечки, но затова пък много зрелищно.