Министерството на туризма готви маршрут на основните еврейски забележителности

Последна промяна на 28 май 2019 в 17:37 2941 1

Министерството на туризма и Организацията на евреите в България "Шалом" изготвят специализиран маршрут за популяризиране на основните еврейски забележителности в страната. 

Инициативата за популяризиране ще включва ключови за еврейската общност забележителности в 13 общини в цялата страна.

Тя ще бъде силен знак на уважение към приноса на еврейската общност в културно-историческо отношение, както и последователна стъпка в усилията за привличане на все повече туристи не само от Израел, но и от компактните еврейски общности в Европа и света, които традиционно предпочитат специализирани туристически продукти, обявиха от ведомството.

Държавата Израел е на 11-о място по брой на входящите туристи в България през 2018 г. (245 хил. туристи, или над 17% ръст в сравнение с предходната година).

Само за първите 3 месеца на годината близо 45 хил. израелски граждани са посетили страната ни (също ръст от 4% в сравнение с аналогичния период на 2018 г.).

Предстоят разговори с общините за консолидиране на информацията за конкретните обекти, които да привлекат още по-голям туристически интерес към страната ни в това направление.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1300

1

Тиксо

28.05 2019 в 17:55

Мамето ви чифутско.
Художника добре ви беше подкарал през комините тези боклуци .