От федерацията по волейбол: Няма натиск върху клубовете, това са голословни твърдения

Последна промяна на 19 ноември 2019 в 13:56 753 0

От Българската федерация по волейбол отговориха на изявлението на инициативния комитет за промени в този спорт, който вчера публикува открито писмо.

В него те изразяват опасенията си, че настоящото ръководство на федерацията в лицето на инж. Данчо Лазаров ще се опита да упражни натиск върху клубовете, за да си гарантира оставане начело на организацията.

От БФВолейбол отричат за подобно нещо. Ето какво съобщиха от федерацията в официално съобщение:

"В открито писмо до медиите обявилият се за Инициативен комитет за промени в българския волейбол твърди, че върху волейболни клубове се оказва натиск преди Общото събрание, насрочено за 20 декември 2019 година.

БФволейбол заявява категорично, че това са голословни твърдения, хвърлени в публичното пространство, без да са подплатени с нито едно доказателство и нито един конкретен пример. Те очевидно целят да нагнетяват напрежение във волейболната общественост.

Във връзка с това БФволейбол припомня, че в Република България съществуват съответните правоохранителни органи и приканва всеки клуб, върху който е оказван натиск, от каквото и да е естество, да сигнализира прокуратурата, като представи съответните доказателствени материали".

Припомняме, че министърът на младежда и спорта Красен Кралев също направи специално изявление относно събитията в българския волейбол.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !