Чакащи за белодробна трансплантация с обвинения към Ананиев

Последна промяна на 13 септември 2019 в 16:01 752 0

Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки обвиняват здравния министър Кирил Ананиев, че не може да се справи с проблема с трансплантациите у нас. Потърпевши и представители на Асоциация "Пулмонална хипертония" обявиха в националния пресклуб на БТА, че ще поискат оставката му.

Недоволните започват безсрочен протест под мотото "Здравни емигранти" пред Министерството на здравеопазването на 18 септември от 7.30 часа.

Те допълниха още, че са изпратили покана на министъра да се включи в днешната дискусия, на която той не се е отзовал, нито е изпратил представител на министерството. От Асоциация "Пулмонална хипертония" обвиняват министър Ананиев и здравното министерство в некомпетентност и незаинтересованост относно здравословното състояние и нуждите на чакащите алтернатива за трансплантация български граждани.

По думите им, в държавата ни няма адекватни политики, база и специалисти, което принуждава болните да търсят лечение извън страната, да се превърнат в здравни емигранти и ги лишава от правото им на живот.

banner 545x