Софиямед може да остане без лиценз по неонатология

Москов прогнозира закриването на 50 болници през 2016 г.

OFFNews Последна промяна на 04 май 2015 в 08:27 3486 3

Болница "Софиямед", в която акушерка преби новородено, може да остане без лиценз по неонатология. Решението ще бъде взето след предстояща проверка на Регионалната здравна инспекция за прилагане на медицинските стандарти в отделението, обяви здравният министър Петър Москов пред bTV.

В клиниката е имало сериозни нарушения на трудовото законодателство. Уведомихме социалния министър Ивайло Калфин, ще се извърши проверка и от неговото ведомство, обясни Москов.  Той бе категоричен, че "Софиямед" не привилигирована болница. 

Ще се срещна със собственика на болницата, за да видя какви мерки ще предприеме той, защото това е частна клиника, заяви още Москов.

50 болници може да бъдат закрити през 2016 г., ако парламентът приеме предложените промени в Закона за лечебните заведения, обяви още Москов в интервю за БНР днес. Промените предвиждат НЗОК да има правото да избира с кои лечебни заведения да сключва договор. Изборът ще бъде правен по критерии, съобразени с потребностите на населението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2015 в 20:37

Заради един случай, поръчан от конкуренцията, не може да се закриват отделения и болници!

04.05 2015 в 16:16

Я, па тоя много генерално реши проблема - ЗАКРИВАМЕ! А кой ще лекува като закриете тия 50 болници хората какво ще правят? Не сте с нищо по-различен от предните Москов, да не кажа, че сте по-нагъл!

04.05 2015 в 12:39

Може, но не трябва ли да се изгонят и несъвестни лекари от държавните болници, да се затворят и други частни клиники с огромни смени на служителите, преди да е станало нещо?