Злоупотреби с дипломи на лекари са разкрили в болиници в страната

Последна промяна на 16 април 2016 в 12:42 4112 2

Снимка БГНЕС, Архив

Ваньо Шарков

Злоупотреби с дипломи на лекари и с отчитане на неизвършени операции са регистрирани в три болници в страната.

За това съобщиха от Министерство на здравеопазването на семинар във Велинград, цитирани от "Дарик".

Съдов хирург е оперирал във Враца и в същото време е преглеждал пациенти в Шумен, в резултат, на което здравната каса е източена с 200 000 лева.

"Във Враца това е класически пример, но за първи път документиран, как се използват дипломи. Заплатата на този човек, която е получавал,. е била по-висока от заплатите на шефове на клиники. А в тази болница миналата година имаше протест на колегите, че не получават достатъчно възнаграждение. Протест срещу ръководството на лечебното заведение", каза зам.- министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

Той каза още, че в частни болници в Пловдив и Сливен отчитали престой и извършени операции на пациенти, които изобщо не са били настанявани в лечебните заведения.

В частната болница "Медлайн" в Пловдив в урологичното отделение е бил приет пациент, за който в медицинската документация след изписването му е посочено, че е била извършена операция. Пациентът е написал жалба, в която посочва, че такава операция не е била направена.

"Някой успява да се свърже с болни и след това пациентът пише второ писмо, в което посочва, че несъответствието в документацията вероятно е станало неволно", разказва Шарков.

В частната болница "Царица Йоана" в Сливен пък имало случай, в който пациент не е бил хоспитализиран, а е получил само медикаментозна терапия, но му е връчена и епикриза от лечебното заведение, посочи Шарков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.04 2016 в 23:52

Не се връзвайте ан пиар им. преди ден бяха открили как лекарите преглеждали полинали пациенти, а като прочетет материала, излиза, че в петък следобяд РЗОК/НЗОК не приемат съобщенията на лекарите - лични и болници,правят го чак в понеделник.Ако някой почине от петък до понеделник , лекарите били виновни, че преглеждали и лекували покойници. А това, че тяхната система не работи от петък следобед до понеделник - нищо. Затова искатпръстови отпечатъци.Ще ги използват когато си решат- не лекарите , а НЗОК и МЗ

16.04 2016 в 13:02

ПЛАТЕНИТЕ ЖУРНАЛЯ НА МОСКОВ ТРЪГНАХА КАТО АСЛАНИ, В МОМЕНТА СЕ ПРИБИРАТ КАТО НАСРАНИ........след като Москов „внезапно“ се разболя,и след като Ваньо Шарков, гарниран сред храсталаците на Велинград, употреби днес ефира на Нова тв, за да плещи пиарно двайсет минути, последва нова тъпня........ в момента се товарят на автобуса на министерството и се връщат обратно в столицата. ВЪПРЕКИ че трябваше и днес да преспят и да пият на воля в почивната станция на МС във Велинград, и утре да се приберат при услужливите си чорбаджии.
Поради разкриването на позорното ешмедеме обаче, журналята са пришпорени като стадо да си тръгнат днес.
Е, една нощ и запивка на аванта, все файда. И Шарков по Нова, където т.нар. водещи седяха като препарирани и не обелиха и лаф при монолога му, пак все файда. Кретенизмът им обаче плащаме всички ние – данъкоплатците.